Advies en ondersteuning

• Ieder(in) Koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte
  • LFB Landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Meer dan liefde Eenvoudige informatie over vriendschap, relaties en intimiteit
  • Mentionem Ondersteuning en begeleiding voor mensen met een beperking.
  • Steffie.nl legt moeilijke dingen uit.
  • Stichting Disabilities Studies in Nederland Stimuleert onderzoek en onderwijs op het gebied van disability studies.
  • VDL Advies Adviesbureau dat zich richt op mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) en kleine zelfstandige ondernemers (ZZP’ers).

Educatie en leer/werkprojecten

• Academie voor Zelfstandigheid Wil mensen met een beperking in staat stellen hun mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen, zodat zij op een gelijkwaardige wijze kunnen deelnemen aan de samenleving.
  • Art Loca Podiumkunsten De doelstelling van Art Loca is het ondersteunen en ontwikkelen van de kunstzinnige kwaliteiten van mensen met een (verstandelijke) beperking ten behoeve van hun emancipatie en participatie in de maatschappij.
  • Weet Hoe Je Leeft Leer-/werkbedrijf in Almere Buiten dat dagbesteding biedt voor jongeren met een beperking.
  • De Witte Olifant Opleiding voor mensen met een verstandelijke handicap tot zelfstandig werkend kunstenaar.
  • Franny Thonhauser Franny Thonhauser is beeldend kunstenaar en verzorgt diverse creatieve activiteiten voor mensen met een beperking.
  • Tante Truus Lunchroom Gezelligste lunchroom in Almere.
  • Stras Avondschool in Rotterdam voor mensen met een beperking.
  • Prago Kom ook leren in Almere

Vervoer

• Taxi Salders Salders Personenvervoer voert veel vervoersopdrachten uit ten behoeve van mensen met een handicap.

Vrije tijd

Woongroepen Almere

• Calipso Wooninitiatief van ouders met een zoon of dochter met een verstandelijke beperking. In Almere Poort.
  • Paladijn Wooninitiatief van ouders voor hun kinderen met een verstandelijke handicap. In Almere Stripheldenbuurt.
  • Woonmere Kleinschalige woongroep in Almere Poort voor jongeren met een handicap.

Zorg en dienstverlening

• EigenKrachtWijzer Helpt bij het vinden van oplossingen bij vragen over wonen, werken, welzijn en zorg.
  • Mee IJsseloevers Raad en daad voor iedereen met een beperking.
  • Omega Zorg Zorgorganisatie.
  • Per Saldo De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget.
  • Philadelphia Ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking.
  • Triade Flevoland Biedt hulp en ondersteuning aan mensen die leven met een verstandelijke, meervoudige, sociale of psychiatrische beperking.